Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кращий альбумін для макаронів та зефіру.
Альбумін – сухий білок підвищеної збиваності.
Основною перевагою використання сухого яєчного білка замість свіжого є швидкість технологічного процесу та стабільний результат якості готового виробу.
Коефіцієнти заміни для яєць із середньою масою 50 г:
Альбумін 1кг = 316 білків свіжих яєць
Альбумін 100 г білка у порошку + 900 г води = 1 кг рідкого білка
Увага: Вода, що використовується для гідратації порошків, повинна мати кімнатну температуру.
Спосіб "відновлення" альбуміну для виготовлення кондитерських виробів.
Альбумін залити водою (на 120 г альбуміну – 1000 г води). Спочатку вливають трохи води (30 г), ретельно перемішують, продовжуючи розмішувати, вливають решту води. Через 30-40 хвилин порошок набухає, і його можна починати збивати. Готова суміш вагою 1120 г відповідає вазі 1120 г натурального білка збитого.
Норми взаємозамінності продуктів при виготовленні кондитерських виробів: 1 кг яєць без шкаралупи еквівалентний 0,35 кг жовтка та 0,65 кг білка.