Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сироп глюкози — дуже цікавий продукт — в'язкий і липкий, як рідкий свіжий мед, абсолютно прозорий, безбарвний і дуже приємний на смак, схожий на карамель.
Сироп глюкози — це концентрований водний розчин моносахаридів, отриманих гідролізом і очищенням крохмалю. Він солодкий, але не такий, як цукор і фруктоза. У глюкозі зовсім немає нудотності та неприємного посмаку (которе залишається після цукру).
Основна мета використання сиропу глюкози — запобігання кристалізації цукрів і уповільненню зацукорювання крохмалю в м'яки випічки. Це є потужним засобом проти старіння хлібобулочного виробу, черствіння і висихання м'якуша.
Сироп глюкози розчинний у воді та плавиться за температури 60 °C. Для отримання бажаної в'язкості та плинності підігрійте сироп, але не нагрівайте його вище ніж 100 °C, оскільки це може призвести до засихання глюкози!
Сироп глюкози додається в тісто в пропорції 2-4% до борошна для запобігання черстві й у кількості до 8% у кондитерське тісто для зменшення кристалізації цукрів.