Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ізомальт - є дуже популярним гредієнтом серед кондитерів з нього виготовляють невагомі майже скляні на вигляд прикраси. Зовні після розігріву він нагадує карамель, а ось основа є крупою, схожою на сліплу (кристалізовану) цукрову пудру.
Білі гранули, готова карамель яка використовується для декору кондитерських виробів та десертів.
Застосування ізомальту у кондитерській галузі дає суттєві технологічні переваги. Дані вироби не розм'якшуються за підвищеної температури і не липнуть до рук, що дозволяє упаковувати їх у загальну коробку без додаткової обгортки. Оскільки ізомальт не викликає карієсу зубів, на відміну від інших підсолоджувачів, та його температура плавлення близько 145 °C, його можна використовувати при термообробці та в екструзійних процесах.
Ізомальт використовується для різних солодких декорацій: спіралі, трафарети, зірочки, листочки, стрічки, павутинки і т.д.
Ізомальт не дає жодного кольору при температурі нижче 190°С. Цей цукор можна фарбувати також як і звичайний.
Спосіб застосування:
Помістити порошок ізомальт на силіконовий лист і накрити іншим листом, можна додати горіхи, фрукти, кавові зерна та ін. Листи поставити в духову шафу і випікати при температурі 200 ° С протягом 10 хвилин. Дати охолонути повністю, зняти верхній лист силікону та використати декор.
Помістити порошок ізомальт у сотейник, поставити на плиту та довести порошок до рідкого стану, помішуючи ложкою. З допомогою ложки нанести карамель на силіконовий лист, надаючи карамелі різні візерунки (спіралі, нитки, завитків і т. д.) і після повного охолодження використовувати отриманий декор за призначенням.