Кількість
|
Вартість
|
||
|
Римський кмин являє собою невелике насіння зонтиковидного. Він відрізняється насиченим, пряно-солодким ароматом і гострим, злегка гіркуватим смаком. Кмин - основний інгредієнт багатьох сумішей спецій східної кухні, в тому числі каррі. Це джерело заліза, марганцю, кальцію і магнію. Кмин надає аромат рагу і стравам-гриль, баранині і курці. Відмінно поєднюється з рисом, квасолею, баклажанами і квашеною капустою. Кмин підкреслює смак багатьох пікантних мексиканських страв, таких як чилі кон карне. Створює композицію з маринадів і томатних соусів.
Виділяють такі особливості кмину:
-
надає тонізуючу дію;
-
формує апетит;
-
налагоджує процеси травлення;
-
виводить шлаки, токсини і зайву рідину з організму;
-
сприяє розсмоктуванню новоутворень;
-
надає антисептичну дію;
-
м'яко знімає біль і блокує запальний процес;
-
впливає на кишечник як послаблюючий;
-
підвищує імунний захист організму.