Кількість
|
Вартість
|
||
|
Печиво Savoiardi Antico Borgo - це дуже легке, розсипчасте печиво подовгастої форми, виготовлене зі спеціального тіста, в яке додають окремо збиті яєчні білки, що надає печиву неймовірної легкості. Savoiardi використовується в класичних десертах, таких як шарлотка та суфле. Вони є інгредієнтом одного з найвідоміших ласощів у світі, тірамісу, але вони також чудово поєднуються з англійським кремом, баварським кремом або морозивом, а також фруктовими салатами та гарячим шоколадом, завдяки своїй здатності вбирати рідину.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ТИРАМІСУ
ІНГРЕДІЄНТИ
ТИРАМІСУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
Зваріть 300 мл натуральної кави. Якщо варили в турці, то процідіть напій та залиште охолоджуватися до кімнатної температури. Додайте до кави 50 мл бренді.
Відокремте 8 жовтків від білків і помістіть їх у вогнетривку миску. Додайте до жовтків 8 ст. л. цукру і поставте миску на парову баню. Вода в каструлі не повинна кипіти надто інтенсивно, а миска не повинна торкатися води.
Збивайте жовтки віничком, поки суміш не побілішає і стане однорідною. Зніміть миску з парової бані, продовжуючи мішати суміш іще 30-40 секунд. Дайте жовткам охолонути.
В іншу миску вилийте 500 мл холодних вершків жирністю 33% і збийте міксером до утворення стійких піків. Першу хвилину збивайте на невеликій швидкості, а потім збільште до максимальної.
Силіконовою лопаткою з'єднайте жовткову суміш з 500 г сиру маскарпоне, розтираючи крем, щоб не було комочків. Потім так само силіконовою лопаткою введіть збиті вершки та ніжно перемішайте крем до однорідності.
На дно великої форми для випікання викладіть чверть крему. Печиво Савоярді (близько 200 г) вмочуйте на 1 секунду в каву з ромом і викладайте рівним рядом на крем. Довше в каві не тримайте, інакше печиво розтане, а тирамісу врешті «попливе».
Коли форма буде заповнена печивом в один шар, рясно змастіть його кремом. Зверху знову викладіть просотане Савоярді і так по черзі, поки форма повністю не заповниться. Останнім повинен бути крем.
Поставте ємність з десертом в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч. Перед подачею посипте десерт 2 ст. л. какао. Якщо ви не любите його гіркуватий смак, можна цей пункт пропустити.