Кількість
|
Вартість
|
||
|
Винний камінь (Cream of Tartar) – це виключно натуральний продукт. Являє собою білий порошок - тонко перемелений кристалічний камінь, випадає в осад при виробництві вина.
Застосування: Незамінний у таких галузях промисловості, як хлібопечення та виробництво різних кондитерських виробів. Винний камінь – це натуральний емульгатор, який полегшує поєднання молекул води з молекулами жиру. Така сполука дає тісту та крему повітряну структуру, дозволяє збити до повітряного стану білки, тісто для макаронс, муси, пасти, морозиво.
Підходить для приготування білих кексів та меренги. Крім того, винний камінь запобігає кристалізації цукру в глазурі, карамелі та цукерках, що, відповідно, відбивається на їх якості та смаку.
На відміну від класичного розпушувача, винний камінь набагато цікавіший у поєднанні з содою, такий натуральний пекарський порошок, який не псує готовий виріб лужним присмаком.
Cream of Tartar необхідний у таких випадках:
1. Стабілізація яєчних білків. Винний камінь підтримує розкіш навіть після запікання в духовці.
2. Розпушувач при випіканні. Винний камінь поєднується з харчовою содою, в результаті відбувається хімічна реакція з виділенням вуглекислого газу, який випікає легкість.
3. Запобігання кристалізації цукру. Винний камінь не дозволить засахаритися варення, сиропи та глазурі.
4. Відбілювання та надання еластичності глазурі.
Якщо Ви хочете відтворити десерт Павлова, без належного каменю теж не обійтися. Саме винний камінь закріпить збиті білки, зробить їх ідеально білими та додасть стійкості до дії тепла.
Дозування винного каменю під час виробництва тіста: на 250 г борошна 1 ч.л. винного каменю та 0,5 ч.л. соди