Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фруктоза – моносахарид, який є найсолодшим з цукрів.
Являє собою харчову цукристу речовину з кукурудзи, що отримується шляхом переробки кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози (КСВСФ), в білий сипучий кристалічний порошок, що не містить в своєму складі шкідливих речовин.
Фруктоза – білі кристали без запаху, добре розчинні у воді, з чистим сильним солодким смаком. Температура плавлення речовини нижче температури плавлення глюкози.
Завдяки високому ступеню солодкості, фруктозу можна додавати в менших кількостях, що дозволяє виробляти низькокалорійну продукцію. В 2 рази солодша за глюкозу і в 4-5 разів – лактози. При поєднанні з іншими підсолоджувачами – підсилює їх дію, що дозволяє знижувати відсоток введення. А також фруктоза продовжує термін придатності продуктів.
Корисні властивості фруктози:
Фруктоза тонізує організм, блокує виникнення карієсу, забезпечує енергійність і стимулює мозкову активність. При цьому вона повільніше глюкози засвоюється організмом і не підвищує рівень цукру в крові, що сприятливо позначається на стані здоров'я ендокринної системи.
На відміну від сахарози і глюкози, фруктоза засвоюється організмом без допомоги інсуліну, тому використовується діабетиками і рекомендується в складі продуктів, необхідних для здорового харчування.
Фруктоза застосовується в продуктах дієтичного харчування: кондитерські вироби, молочні продукти, напої, соки, консервовані фрукти, морозиво, варення. Споживати можуть не тільки діабетики, цими продуктами можуть харчуватися і люди, що бажають схуднути.
Цукрова речовина підсилює природний запах ягід і фруктів, тому також використовується при їх переробці. Крім цього, застосування фруктози при виробництві таких виробів, як печиво, кекси, пряники, бублики, бісквіти дозволяє скоротити час термообробки на 5-10%, що знижує собівартість продукту та підвищує продуктивність обладнання.
Пропорції розраховуються індивідуально за рецептом.
Умови зберігання: зберігати в щільно закритій упаковці, в сухому, прохолодному місці, при відносній вологості повітря менше 50% і температурі не вище +25°С.
Термін придатності – 18 місяців
Вага – 200 грам